skip to Main Content
Universitetet i Stavanger Kjell Arholms gate 41, 4036 Stavanger kontakt@uisi.no

Stor deltagelse på Studentlekene i Trondheim

Sist uke gitt Studentlekene i Trondheim (SL15) av stabelen. Arrangementet rommet 17 forskjellige idretter, der studenter konkurrerer  i både individuelle grener og lagidretter. Totalt var deltagerantallet på om lag 2300 studenter fra forskjellige studentidrettslag. UiSI stilte med hele 96 deltagere. Studentidrettslaget deltok  i 7 lag idretter, i tillegg til fire deltagere i individuelle grener.

 

Racketsport

Racketsport stilte med Nick Svendsen som eneste deltager, i badminton. Dette var den første turneringen for Nick, og ambisjonen var å vinne minst 1 kamp. Det er svært mange deltagere på herre singel, dermed ble det gruppespill på fredag med 4 til 5 spillere på hver gruppe. Den første kampen gikk relativt greit med 21-17 og 21-8 til UiSI. I andre kamp møtte vi en av favorittene og det endte med 9-21 og 6-21 tap. Det ble tilslutt 2-2 i antall kamper for UiSI, som sikret 3. plass i gruppen etter en nervepirrende kamp som tilslutt endte på 21-18, 18-21 og 24-26 i favør NTNUI.

Med 3. plass i gruppenendte det med C-sluttspill på lørdagen. Det ble walkover i kvartfinalen. I semifinalen møtte Nick en spiller fra Ålesund og her ble det en overlegen seier med 21-9 og 21-12. I finalen var motstander nok en gang en student fra NTNUI, men denne gangen ble det seier med sifrene 21-3 og 21-18.

«Jeg er meget fornøyd med turneringen med tanken på antall kamper, kampoppsett, ferdigheter til motstandere og ikke minst den sosiale delen av arrangementet.» sier en glad Nick Svendsen.

I tillegg til badminton deltok 2 spillere fra squash. Det var et godt og variert nivå på spillerne, med 28 deltakere delt inn i 4 grupper. For Simen Birkeland Aass sa det stopp i kvartfinalen, der han møtte tapende finalist. «Det skal sies at jeg hadde et stykke opp til de beste og fikk skikkelig juling den kampen.» svarer Simen Birkeland Aass ydmykt.

UiSI’s andre spiller, Christian Andreassen kom ikke videre fra gruppespillet, men kom på 3. i gruppen med 4 seire og 2 tap. Han sier seg fornøyd med turnering, gitt det store nivågapet opp til de beste spillerne.

Begge syntes det var en flott opplevelse, og oppfordrer alle interesserte til å melde seg neste år. «Var bra med liv i byen og mye som skjedde hele tiden», sier Simen Birkeland Aass og ser fram til neste år!


Amerikansk fotball

UiSi Team Hytech reiste opp til Trondheim med en god blanding av ferske og noen rutinerte spillere. Gutta var kjempe innstilt på å vise frem laget på en god måte. Etter fire tøffe kamperhadde gutta en seier, og skulle møte NHH, hvor finaleplassen stod på spill. NHH hadde vært sterke under hele turneringen. Til pause var stillingen 0-0. NHH ble til slutt for sterke og sluttresultatet ble 14-8. «Det var jevne kamper, og laget vårt fikk oppleve god motstand, men aller viktigst en veldig god læringskurve som vi gleder oss til å bygge videre på. Felleskap og og glede rundt sporten fikk vi alle oppleve, og kan konkludere med at det var en herlig tur, sportslig og sosialt. Om det ikke endte med gull i turneringen, så gjorde vi det veldig bra på banketten. Vi gleder oss til neste turnering med dette laget!» sier lagleder Joakim Bjørnstad. 

Lacrosse

UiSI Redhawks Lacrosse spilte seks kamper, og endte på to seire. Den interne poengligaen ble toppet av trener og nestleder Sebastian Erikson Mørken, som endte på 8 poeng. Leder av Lacrosse, Karl Even Selvig poengterer at lacrossegutta hadde som mål å styrke det sosiale, og skaffe seg kamperfaring. Gutta er godt fornøyd med turneringen, selv om vi gjerne skulle hatt en seier til.

Futsal

Futsal reiste med 20 mann fordelt på ett dame og ett herrelag. «Jentelaget hadde en vellykket tur til Trondheim, både sportslig og sosialt! Til et såpass ny oppstartet lag å være, er vi fornøyd med å komme oss til kvartfinalen. Tror likevel at hvis ingen av spillerne hadde vært skadet, og treningsgrunnlaget hadde vært litt bedre, så hadde vi kommet lengre. Det vi er mest fornøyd med må være at vi kom lengre enn guttelaget, og at vi fikk en solid heiagjeng i siste kamp. Alt i alt var det en super helg, og vi gleder oss til neste år!», sier økonomiansvarlig og stjernespiller Vilde Lien Gripnar. Leder for fotballgutta, Håvard Tronsen legger til at jentene spilte meget bra, og hadde fortjent avansement til semifinalen.

Gutta hadde på sin side allerede deltatt i et studentmesterskap tidligere, og hadde ambisjoner om å gå videre fra gruppespillet. I en av de tøffeste puljene røk gutta ut som soleklart sist. Gutta ble rundspilt fra ende til annen. Likevel ser vi på turneringen som en suksess, da vi styrket det sosiale samholdet i gruppa, samt at vi fikk testet nivået på be beste lagene. Det er en viktig del av læringskurven til et relativt uprøvd lag, sier nestleder og kaptein i fotballgruppa, Martin Evensen.

Håndball

UiSI håndball reiste til Trondheim med 12 spillere fra damelaget. De formsterke jentene har vært med flere år tidligere, og hadde store forventninger til både turnering og det sosiale opplegget. Første seier kom allerede i første kamp mot TSI. Neste dag ble en ny seier, da jentene enkelt slo HIOA-IL. I tredje kamp ble det et kjedelig tap NTNUI Royals, men til tross for dette vant UiSI Håndball gruppespillet. I kvartfinalen røk jentene dessverre ut, selv om laget gjorde en fin figur. Nestleder i håndballgruppa, Heidi Bringedal er godt fornøyd med turneringen, og sier at jentene allerede gleder seg til neste år. I tillegg så vant vi banketten, legger hun til 🙂 

Volleyball

UiSI Volleyball reiste avgårde med 7 forventningsfulle spillere fra damelaget. Ambisjonen var store til tross for at dette laget kun hadde spilt sammen en gang før avreise. Med  en god blanding av rutine og stå-på vilje hadde jentene troa på at dette kunne gå veien. Laget gikk direkte til A-sluttspillet hvor de spilte en jevn kvartfinale, men de tapte til slutt knepent. Dette resulterte i en lei 5 plass. «Selv med en skuffende plassering var det god stemning innad i laget. Lørdag tok vi fatt på oppgaven som egentlig var hovedmålet for turen – å vinne banketten. Med påsmurt krigsmaske, smoothe moves og elleville påfunn erobra vi dansegulvet, og har senere fått bemerkninger fra gutter som ikke turte å prøve seg en gang. Tror alle jentene er ganske enige om at vi gleder oss til neste gang!» sier nestleder i Volleyball, Helene Songedal.

 

Back To Top
Search