skip to Main Content
Universitetet i Stavanger Kjell Arholms gate 41, 4036 Stavanger kontakt@uisi.no
Veien Til AktivCampus

Veien til aktivCampus

Prosjektet aktivCampus begynte med en ide fra våre venner i Trondheim, hos NTNUI. Deres kløktige hoder knekket allerede ut en spennende ide, selv før Corona og pandemi var vanlige ord på våre lepper. Prosjektets speede begynnelse var i 2016 ved et sammarbeid med Samskipnaden i Trondheim (SiT). NTNUI utarbeidet prosjektet videre og tok steget videre i 2018 med “Treningsløftet”- med mål om å fremme fysisk og psykisk helse blant studentene på NTNU i Trondheim, samt å tilrettelegge for vennskap og sosiale møteplasser. I 2019 endret prosjektet navnet til aktivCampus, og det ble videreført ved studiestart i 2020.

Våren 2021 ble det også ytret et sterkt ønske fra Samskipnaden i Stavanger (SiS) om at dette prosjeketet skulle innføres i Stavanger og med Universitet i Stavangers Idrettslag (UiSI) som den ledende for prosjektet lokalt. Utfordringen ble tatt med strak arm og planleggingen ble begynt med en gang. Derimot med en så kort frist, ble det heller fokusert på å gjennomføre en kortere “innsatsuke”, som ble hetende “aktivUka”. Det ble gjennomført den tredje uken etter semesterstart, tirsdag til torsdag. I Stavanger ble det en kort solfylt uke med masse aktivitet.

Kun en uke etter at aktivUka ble gjennomført, ble det besluttet av UiSI sitt hovedstyre at UiSI skulle inn i det nasjonale prosjektet. Videre den våren ble det gjennomført en liten form for aktivHverdan gjennom et sammarbeid med SiS, ved at hver mandag ble det gjennomført åpne treninger i forskjellige idretter. Arbeidet med aktivUka 2023 begynte utover høsten og vidreført på vinter og våren. Vi gleder oss masse til aktivUka 2023 og kan ikke vente med å vise dere hva vi har planlagt! For dette vil bli en uke det vil bli!

Back To Top
Search