skip to Main Content
Universitetet i Stavanger Kjell Arholms gate 41, 4036 Stavanger kontakt@uisi.no

Tok sølv i Bergen Challenge

Studentlekene Bergen Challenge (SL BC) 2014 gikk av stabelen forrige uke. UiSI tok med seg to sølv hjem.

Tekst: Ingvild Siglen Berger.

Foto: Mikael Johnsen.

Med 20 ulike idretter på plakaten, samt et eget kulturprogram, var hele Norges studentidrett samlet til høstens store begivenhet. Fra Universitetet i Stavangers Idrettslag (UiSI) var det innebandy-gutta som skilte seg ut blant UiSI-lagene i turneringen. Lørdag tok gutta sølv etter å ha vunnet samtlige kamper i gruppespillet, deretter kvartfinalen og så semifinalen på straffer. Selv om de ikke gikk helt til topps i finalen, er gruppeleder Daniel Ryan fornøyd.

– Vi hadde ikke trodd at vi skulle komme så langt. Nivået var høyere enn forventet på alle lagene. Vi tapte finalen på straffer, så det var lite som skilte sølv fra gull, selv om det andre laget egentlig var litt bedre enn oss. Vi manglet et par spillere og var veldig slitne i finalen, sier Ryan.

Feiret

Etter sølvet ble det feiring i Bergen.

– Det har vært helt fantastisk å være med på Bergen Challenge. Vi har blitt kjent med mange, og hatt det veldig bra sosialt sett, sier Ryan.

Også det amerikanske fotballaget «Team Hytech» tok sølv etter seier mot NHH. I amerikansk fotball stilte bare tre lag dette året. Fra UiSI var, i tillegg til innebandy-gutta og «Team Hytech», også et innebandy damelag, lacrosselaget «Redhawks», to herrelag i futsal samt dame- og herrelag i volleyball, på plass i Bergen.

– Jeg synes dette har vært et fantastisk mesterskap for oss som idrettslag, spesielt med tanke på at vi var 90 personer som reiste. At vi har vært så mange tror jeg aldri har skjedd før, sier Mikael Johnsen, fungerende leder for UiSI.

Deltar igjen

Studentene som deltok på SL BC kunne konkurrere i individuelle idretter som eksempelvis badminton, bordtennis, halvmaraton, svømming og crossfit, samt lagidretter som basket, lacrosse, innebandy, volleyball og amerikansk fotball. Johnsen synes det er fantastisk at UiSI tok med seg to sølvmedaljer hjem til Stavanger.

– I tillegg har vi hatt det veldig kjekt sosialt sett, og vært veldig samlet. Det har vært en flott tur, og det er veldig sannsynlig at vi kommer til å delta neste gang også, sier Johnsen.

– Vi i UiSI er veldig stolte over innsatsen gruppelederne har lagt ned for å få til å reise med så mange lag og deltagere, og flere av lagene planlegger å reise til SL Trondheim allerede i februar, legger Johnsen til.

Det var Norges Studentidretts-forbund (NSI) som tildelte Norges Handelshøyskoles Idrettsforening (NHHI) og Bergen Challenge Studentlekene 2014. SL BC ble arrangert av over 400 frivillige fra Norges Handelshøyskole (NHH).

 

Artikkel er hentet fra SMIS; http://www.smis.no/2014/10/15/tok-solv-i-bergen-challenge/

Back To Top
Search